Tuesday 19 April 2011

Utisak o prvoj epizodi...

Neću odmah reći fantastičan, ali tu je blizu:) Naime, kasting se pokazao kao odličan, iako sam imao krupne zamerke, pre svega na lik Kejtlin. Međutim, u potpunosti me je kupila u prvoj epizodi.
Ono što je najbitnije za uraditi, pre gledanja ovako nečeg je shvatiti: ovo NIJE knjiga! Na sreću, tu sam uspeo odmah da postavim granicu, i da očekivanja shodno tome prilagodim jednoj seriji, a ne knjizi u drugoj formi. Sve je na mesto, tačnije sve što je moglo tako da se izvede. Svi oni sitni detalji koji su napisani u dva-tri reda, ovde se vide na licima glumaca. I zato ponavljam, mislim da je kasting odličan. Sama prva scena u Zimovrelu to pokazuje - tri sekunde hladnog pogleda između Kejtlin i Džona i sve je jasno.
Iako je prva epizoda trajala svega stotinak strana, videli smo ko su bitni likovi u prvoj sezoni, polako su nas uveli u priču ubistvom Džona Erina i venčanjem između kal Droga i Deneris. Videli smo odnose između likova, otrpilike nam je predstavljeno funkcionisanje tog sveta... Zato ću za drugu epizodu reći da je fantastična, kada se unese još malo živosti:)
I da, sve kultne scene u knjizi su ovde preslikane. Od stanja karaktera, do okruženja, sve je prosto na mestu, i ne samo to, nego serija apsolutno zaslužuje 18+. Većina tih scena je veoma necenzurisana, do te mere da se graniči sa preterivanjem. Ali to ne može da škodi:)

Na kraju, mogu reći samo da jedva čekam sledeću epizodu. Ne samo zato što sam fan knjiga, već polako postajem i veliki obožavalac ekranizacije te iste knjige:)



No comments:

Post a Comment